25-letnica SLOVENSKE VOJSKE

14. maja 2016 smo se na povabilo vojašnice barona Andreja Čehovina Postojna, z dvema ekipama POMAGAJMO (sebi in drugim), udeležili dneva odprtih vrat, ki je bil letos zaradi praznovanja še posebej slovesen. Slovenska vojska namreč praznuje 25 let svojega delovanja v samostojni Sloveniji.

Kot že v preteklosti, smo tudi tokrat sodelovali z vodniki reševalnih psov KVRP Postojna. Kljub ne ravno prijaznemu vremenu, smo uživali v predstavitvah ravnanj v različnih kriznih situacijah. Obiskovalci so lahko obnovili znanje temeljnih postopkov oživljanja z in brez defibrilatorja, se naučili uporabe trikotnih rut v prvi pomoči in izvedeli še veliko koristnega v povezavi z zdravjem, stresom in medsebojnimi odnosi ter se seznanili z iHELP varnostno mrežo. Ker je čas, ko so čebele, ose in sršeni še posebej aktivni, smo prisotnim povedali, kako si lahko učinkovito pomagajo ob piku. Seveda tudi tokrat ni šlo mimo utopitve, opeklin in meduz, saj se čas počitnic hitro bliža.
Kot že več let zapored, nam je bilo tudi tokratno sodelovanje s Slovensko vojsko v zadovoljstvo, ker smo prepričani, da tudi tovrstna sodelovanja pripomorejo k širjenju znanja med prebivalstvom s tem pa k večji varnosti.

Objava na spletni strani Občine Pivka

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024