BREZPLAČNA DELAVNICA PRVE POMOČI

Ekipa  POMAGAJMO (sebi in drugim) – PSD iz Društva Vita Pivka in gasilci PGD Studeno že več let zapored odlično sodelujemo tudi na področju izobraževanja občanov. Tako smo 24. novembra izvedli tradicionalno delavnico, kjer so udeleženci lahko obnovili znanje  temeljnih postopkov oživljanja z in brez defibrilatorja, ukrepov v primeru krvavitve, zadušitve in opeklin, položaj za nezavestnega, uporabo trikotnih rut… Letošnjo delavnico smo pričeli s pogovorom o stresu, saj je za kvalitetnejše življenje pomembno, da znamo upravljati z njim. Žal je tako, da neprepoznan in ustrezno neobvladan stres pogosto privede do zdravstvenih težav na psihičnem in fizičnem področju in botruje marsikateri nesreči.

Izvajalci smo bili še posebej zadovoljni, ker se je delavnica izkazala za pravo »medgeneracijsko sodelovanje«, saj so bili udeleženci iz vseh starostnih skupin. Prav se nam zdi, da znajo vsi družinski člani v krizni situaciji pomagati v skladu s svojimi sposobnostmi in znanjem.

Kot vsako leto, smo tudi tokrat odgovarjali na številna vprašanja in slišali veliko zanimivih in poučnih zgodb udeležencev.  Vodja in avtorica programa PSD, Lili Primc, pa se je pogovarjala z udeleženci še individualno, saj so nekatere zanimale tudi ostale teme programa, predvsem prehrana v današnjem času, uporaba začimb in zelišč, vaje za boljše počutje in psihološka pomoč.

objava na spletni strani Občine Postojna

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024