DAN ODPRTIH VRAT VOJAŠNICE PIVKA

Ekipa POMAGAJMO (sebi in drugim) je tudi letos sodelovala na dnevu odprtih vrat Vojašnice Stanislava Požarja Pivka. Žal smo letos zaradi drugih obveznosti sodelovali v okrnjeni sestavi in le v prvi polovici dneva.
Kot vsako leto, so tudi letos obiskovalci obnavljali znanje oživljanja, se učili uporabljati defibrilator, ustavljali krvavitve, oskrbovali opekline in oparine, ugriz kače, dobili koristne informacije o ukrepih v primeru pika ose ali čebele in še veliko drugega. Navdušeni so bili nad vsestransko uporabo trikotnih rut , še posebej pa so zaploskali, ko smo jim pokazali kako lahko pomagamo pri zadušitvi, če ne moremo izvesti klasičnega heimlichovega prijema. Obiskala nas je celo vojaška zdravnica ameriške vojske in pohvalila naše delo.
Vprašanj obiskovalcev je bilo veliko in naši izkušeni mentorji ter mladi člani, so, poleg ravnanj v različnih kriznih situacijah, z obiskovalci spregovorili tudi o komunikaciji, odnosu do poškodovane ali obolele osebe, kako si lahko pomagamo sami pri začetnem požaru, kaj lahko storimo, če smo žrtev kaznivega dejanja…. Mlade starše je zanimalo predvsem, kako lahko pomagajo svojim otrokom, vprašanja pa so se nanašala tudi na uporabo zelišč in začimb v vsakdanjem življenju.
S svojim raznolikim znanjem za kvalitetnejše in varnejše življenje je ekipa PSD tudi tokrat poskrbela za to, da nihče od obiskovalcev ni odšel z našega prostora brez ustreznega odgovora.

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024