DAN ODPRTIH VRAT VOJAŠNICE PIVKA

11. maja je ekipa POMAGAJMO (sebi in drugim), na povabilo vojašnice Stanislava Požarja  Pivka, sodelovala na dnevu odprtih vrat. Kljub slabemu vremenu je bila prireditev odlično pripravljena.  Vojakom in obiskovalcem smo merili krvni tlak in sladkor, obnovili pa so tudi znanje temeljnih postopkov oživljanja, uporabe defibrilatorja in ravnanja v različnih  kriznih situacijah…, za kar je bilo veliko zanimanja.  Vsi pa so bili presenečeni nad vsestransko uporabo trikotnih rut v pomoči “sebi in drugim”.

Naše prizorišče si je ogledal tudi minister za obrambo, Roman Jakič, žal pa smo se ravno takrat, ker smo pač ekipa POMAGAJMO (sebi in drugim), odpeljali pomagat gospe iz okolice Pivka, ki nas je prosila za pomoč. Tako so bile takrat prisotne le naše mlade mentorice.

Ker smo člani in koordinatorji iHELP  mreže, smo predstavljali tudi njeno delovanje in poslanstvo.

Slogan iHELP mreže je VARNOST NA DLANI, saj je iHELP varnostna mreža, ki združuje družino, prijatelje in reševalce za hitrejše nudenje prve pomoči.

Več o iHELP na www.ihelp.si

www.ihelp.si/podstran.php?kat=stran&stran=iHELP_podporniki

Veliko navdušenja so poželi tudi naši stalni partnerji in sodelavci, vodniki reševalnih psov iz Kluba vodnikov reševalnih psov  Postojna, saj so predstavili  svoje delo in šolanje tako reševalnih kot tudi drugih psov.

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024