DELOVNO, VESELO in USPEŠNO

članek s spletne strani občine Postojna:

 

Društvo Vita Pivka in njegova ekipa POMAGAJMO (sebi in drugim) – PSD ne počiva.

V prvih osmih mesecih leta so izpeljali  več delavnic in individualnih srečanj. Z uporabniki so pripravljali »domačo vegeto«, različne macerate, tinkture in zeliščne sirupe iz ekoloških sestavin. Udeležence so naučili sproščujočega dihanja po sistemu 3×3 in 4×4, vaj za sklepe in hrbtenico, obnavljali so laično prvo pomoč in predstavljali iHELP varnostno mrežo. Pripravili so zbirko pozitivk in hvaležnosti ter naučili zainteresirane vodenja osebnega in družinskega proračuna.

S starši so se na delavnicah pogovarjali o  vzgoji otrok, nadaljevali s partnerskimi odnosi in vajami za boljše počutje. Veliko pozornost so namenili ravnanju z živalmi in varovanju okolja. Redno izvajajo  svetovanja, izobraževanja in inštrukcije s področja delovanja društva ter nudijo psihosocialno pomoč in psihološko podporo.

 

S kolegi iz Kluba vodnikov reševalnih psov Postojna so se z ekipo PSD udeležili  dneva odprtih vrat vojašnice barona Andreja Čehovina Postojna, kjer so obiskovalcem prikazali oživljanje z in brez defibrilatorja in se z njimi pogovorili še o marsičem povezanim z zdravjem in ravnanjem ob nesrečah. Za Gasilsko zvezo Ljubljana sta  vodja PSD Lili Primc in mentor Duško Gojić izvedla predavanje o medsebojnih odnosih, komunikaciji in stresu, na Komunalnem podjetju Vrhnika pa delavnico laične prve pomoči in upravljanja s stresom.

 

Na Društvu Vita Pivka poudarjajo, da so hvaležni za vse dobre ljudi s katerimi jih povezuje delo, z mnogimi pa so spletli tudi pristne prijateljske vezi.

objava na spletni strani Občine Postojna

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024