DRŽAVNA PLAKETA ZA LILI PRIMC

Ponosni smo na našo strokovno sodelavko in avtorico ter vodjo programa POMAGAJMO (sebi in drugim), Lili Primc, ki je za svoje dolgoletno delo in izjemne dosežke na področju prostovoljstva prejela plaketo Državnega sveta Republike Slovenije.

Iz obrazložitve:  

Lili Primc je prostovoljka  od osnovnošolskih let: nudila je učno pomoč, že kot najstnica je v domačem bloku organizirala otroke, da so pomagali sosedom, se družili, pripravljali prireditve…  Je aktivna gasilka. Svoje delo je leta 2009 nadgradila s pripravo odličnega programa POMAGAJMO (sebi in drugim) – PSD iz katerega izpeljuje različne projekte za otroke, mlade, odrasle, starejše in ranljive skupine. Izobražuje tudi mentorje za izvajanje programa. Svoje poslanstvo je našla  v izobraževanju in ozaveščanju ljudi. V programu PSD, kjer je rdeča nit  promocija neformalnega in vseživljenjskega učenja ter prostovoljstva, je združila znanja »za življenje«: pomen dobrih medsebojnih odnosov, sodelovanja, solidarnosti, varstvo narave in živali, kako preživeti tudi s skromnimi sredstvi ter pomoč sebi in sočloveku v različnih situacijah. Skozi praktične delavnice ozavešča o pomenu evropskih vrednot, medgeneracijskega sodelovanja ter prenaša znanje o samozaščitnem in preventivnem vedenju na področju cestno-prometne, požarne in splošne varnosti. Če pa že pride do krizne situacije, na primer do potresa, poplave, požara, nezgode ali nenadne obolelosti, uči pravilnega reagiranja. Je odlična organizatorka Tisto kar uči tudi živi, poleg tega pa se ves čas dodatno izobražuje. Njeno delo ima pozitiven vpliv na okolico, društvo je s programom PSD izredno napredovalo na vseh področjih. Program PSD je pomemben tako za Slovenijo kot tudi za Evropo. Evalvacije delavnic in reference so odlične….

Lili se je za vsa voščila zahvalila z naslednjimi besedami: “Joj, kar malo nerodno mi je, saj se nisem navajena tako izpostavljati. Iskreno se zahvaljujem vsem za voščila, tako osebna kot tudi telefonska in elektronska. Ampak, brez vseh vas, naših odličnih mentorjev in vseh, ki podpirate delo ekip(e) POMAGAJMO (sebi in drugim) in z nami sodelujete, ne bi bilo tega priznanja. Vsi skupaj smo kamenčki v mozaiku boljših medsebojnih odnosov in pomoči sebi in sočloveku v različnih življenjskih in kriznih situacijah. Najbolj me veseli, da so naši mladi tako zelo aktivni in prizadevni, da jim določene zadeve lahko že v celoti prepustimo (pomoč pri učenju, urejanje spletne in FB strani, izvajanje nekaterih delavnic…). Seveda gre pohvala tudi tistim, malo manj mladim brez katerih tudi ne bi bili tako uspešni. Po srcu in aktivnostih pa smo itak vsi mladi. Pa, seveda mojim staršem, ki so mi že kot deklici vcepili vrednote, kot so pomoč, sodelovanje, varovanje narave in živali ter sprejemanje ljudi takšnih kot so. Pri tem pa je, seveda pomembno, da si Človek, človek z veliko začetnico. Pa da ne bom predolga: hvala vsem za podporo in sodelovanje. Verjamem, da bomo skupaj naredili še veliko dobrega.”

članek o naj prostovoljcih

objava na Radiu94

 

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024