“IGRA Z OGNJEM” – JURŠČE 2011

Juršče, 14. maj Gasilci PGD Palčje so z ekipo projekta POMAGAJMO (sebi in drugim),  mladino PGD Palčje in Klubom vodnikov reševalnih psov iz Postojne  izvedli  vajo z naslovom »Igra z ognjem« v kateri so prikazali gašenje gorečega objekta ter iskanje, iznos in oskrbo poškodovancev.

Po scenariju vaje so se v zapuščeni hiši v prvem nadstropju, kjer je bil star papir, stare igrače in stara oblačila, igrali štirje otroci. Eden izmed njih je imel vžigalnik in z njim zažgal papir v kovinski posodi. Ogenj  se je hitro razširil na ostali papir in stara oblačila. Starejša dečka sta skušala  ogenj pogasiti, pri tem pa sta se poškodovala. Mlajša deklica in deček sta v paniki pobegnila  v pritličje in se skrila, pri tem je deklica padla in si hudo poškodovala nogo.  Vodja vaje je na pomoč poklical vodnika reševalnih psov Majdo in Evgena, ki sta z Lakijem in Belo našla prestrašena in poškodovana otroka. Gasilci so ju iznesli iz goreče stavbe, ekipa projekta POMAGAJMO (sebi in drugim) pa  je vse štiri poškodovance oskrbela. Prestrašenim otrokom je zelo pomagala tudi prisotnost reševalnih psov v času oskrbovanja poškodb.

Vaja je bila izredno uspešna, saj se je pokazala dobra pripravljenost operativnih gasilcev PGD Palčje ter odlično sodelovanje z mentorji projekta POMAGAJMO (sebi in drugim) in Klubom vodnikov reševalnih psov. Zadovoljstvo nad izvedeno vajo pa so pokazali tudi predsednik vaške skupnosti Juršče, Valter Šajn in prisotni vaščani.

Izvajalci vaje se zahvaljujemo Petru Ženku iz Papirnice Sponkca v Pivki, ki nam je daroval barve za maskiranje poškodovancev.

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024