Krožek IMEJMO SE LEPO

Krožek je nadgradnja oziroma dopolnitev projekta POMAGAJMO (sebi in drugim), ki ga že od šolskega leta 2009/2010 izvajamo za učence od 1. do 9. razreda na OŠ Košana in OŠ Pivka s podružnicama. Namenjen je tistim učencem, ki  želijo po pouku koristno in vodeno porabiti svoj čas ter dopolniti znanje iz projekta POMAGAJMO (sebi in drugim).

Namen krožka je: koristno in vodeno  uporabiti prosti čas po pouku in s tem tudi razbremeniti prezaposlene starše, druženje, spoznati prednosti vseživljenjskega učenja, sprejemati drugačnost, prepoznavanje nevarnosti, samozaščitno vedenje, če pride do nesreče pa pravilno ukrepati na področju splošne, požarne, cestno-prometne in druge varnosti, spoznati osnove prve pomoči za »domačo uporabo«…

 

Cilji krožka: ugotoviti, da se imamo lahko lepo tudi s skromnimi sredstvi in se ob tem  kaj dobrega in prijetnega naučimo, spoštovanja sočloveka in narave (ekološka osveščenost), spodbujanje k pomoči sebi in sočloveku, biti strpen in nekonflikten,  pomoč pri reševanju konfliktov, spodbujanje  k branju in izobraževanju, pozitiven odnos do življenja, sprejemanje drugačnosti in  enakost (ni pomemben spol, izobrazba, versko prepričanje, narodnost, barva kože, socialni položaj, izobrazba…, pomembno je da si Človek, Človek z veliko začetnico).

Posebnosti krožka sta:

–          da ga vodita dva mentorja, ki lahko optimalno poskrbita za učence-udeležence krožka;

–          učencem sta po potrebi na voljo tudi izven časa krožka (preko telefona, meila ali osebno…)

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024