MAJ ŠE POSEBEJ DELAVEN

Maj je za  Društvo Vita Pivka, ki deluje na območju občin Pivka in Postojna, in ekipo POMAGAJMO (sebi in drugim), še posebej delaven, saj smo imeli poleg brezplačnega izobraževanja tečajnikov, še več drugih aktivnosti:

  1. Na povabilo vojašnice barona Andreja Čehovina Postojna smo se tudi letos z ekipo mladih mentorjev POMAGAJMO (sebi in drugim) in s prijatelji ter odličnimi sodelavci Kluba vodnikov reševalnih psov – KVRP Postojna, udeležili  dneva odprtih vrat. Kljub ne ravno prijaznemu vremenu, smo uživali v predstavitvah ravnanj v različnih kriznih situacijah. Obiskovalci so lahko obnovili znanje temeljnih postopkov oživljanja z in brez defibrilatorja, se naučili uporabe trikotnih rut v prvi pomoči in izvedeli še veliko koristnega  v povezavi z zdravjem, stresom in medsebojnimi odnosi ter se seznanili z iHELP varnostno mrežo. Ker nas je večina gasilcev, je bilo tudi več vprašanj v zvezi s požarno varnostjo in reševanjem ob prometnih in drugih nesrečah. Vodniki reševalnih psov so prisotnim obiskovalcem predstavili svoje delo, odgovarjali pa so tudi na vprašanja v povezavi s pasjimi ljubljenčki. Veliko je bilo tudi vprašanj v zvezi z malo pasjo šolo, ki deluje v KVRP.

Kot že  več let zapored, nam je bilo tudi tokratno sodelovanje s Slovensko vojsko v zadovoljstvo, ker smo       prepričani, da tudi tovrstna sodelovanja pripomorejo k širjenju znanja med prebivalstvom s tem pa k večji varnosti.

  1. Drugi vikend v maju smo začeli z delavnico postavljanja ciljev, nadaljevali s partnerskimi odnosi in zaključili z gojenjem zelišč na terasi ali balkonu. Kar smo marca in aprila sadili in sejali lepo uspeva. Naredili smo zeliščni sirup, sušili zelišča za čaj in pripravili tinkturo. Balkonski in terasni vrtički so odlični za vse, ki nimajo vrta.
  1. Povabljeni smo bili na posvet za članice gasilske regije Ljubljana III, kjer smo sodelujoči in gostje uživali v prijetnem druženju in tovariškem vzdušju. Mi smo svoj kamenček v mozaik odlično organiziranega posveta dodali s predavanjem o medsebojnih odnosih in komunikaciji, pri čemer je naša vodja programa POMAGAJMO (sebi in drugim), Lili Primc, požela navdušen aplavz.

         Gasilstvo = tovarištvo + znanje + sodelovanje in ponosni smo, da je večina naših članov tudi gasilcev in            reševalcev.

objava na spletni strani Občine Pivka

objava na spletni strani Občine Postojna

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024