NADGRADNJA PSIHOSOCIALNE POMOČI

Zaupniki, ki nudijo psihosocialno pomoč v sistemu zaščite in reševanja imajo specifično in odgovorno delo, zato so pomembna dopolnilna usposabljanja in supervizije. Le tako lahko svoje delo uspešno opravljajo. Pri tem pa je izrednega pomena tudi to, da znajo sami dobro upravljati s stresom.

 

Vodja in avtorica programa POMAGAJMO (sebi in drugim)-PSD, gasilska častnica  ter zaupnica v sistemu zaščite in reševanja, Lili Primc, se je  tokrat udeležila  supervizije in dopolnilnega usposabljanja, ki je bilo nadgrajeno s predstavitvijo zgibank na temo psihosocialne pomoči. Zgibanke je izdalo Ministrstvo za obrambo, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Izdelane  so bile na podlagi EU projekta Razvoj in implementacija sistema psihosocialne pomoči reševalcem in prebivalcem po nesrečah, sofinanciral pa jih je Sklad za notranjo varnost. Vsebino vseh štirih zgibank  je najprej predstavila gasilcem, ki sodelujejo v programu PSD.

 

Delo zaupnikov in vsebino zgibank bo predstavila tudi tistim gasilskim društvom, ki bodo izrazila to željo. Posebej pa se bo posvetila staršem, učiteljem in vzgojiteljem, ki bodo želeli pridobiti znanja o tem kako v psihosocialnem smislu pomagati in podpirati otroke po nesreči.

objava na spletni strani Občine Postojna

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024