OBISKALI SMO ….

S skupino tečajnikov z območja pivške in postojnske občine, ki jih izobražujemo o tem kako prepoznati in obvladovati stres, primernega reševanja konfliktnih situacij, komunikacije v zasebnem in poklicnem življenju, nudenje pomoči v primeru srčnega zastoja,   zadušitve, krvavitve, ugriza ali pika živali, bolezni, uporabe defibrilatorja in različnih sredstev za pomoč, improvizacije pri pomoči “sebi in drugim” in še veliko koristnega za vsakdanje življenje, smo obiskali vodnike reševalnih psov Kluba vodnikov reševalnih psov Postojna (KVRP). Predsednica Majda Jesenko je s kolegi odlično predstavila poslanstvo kluba in mnogi so šele zdaj ugotovili, da v KVRP ne šolajo in usposabljajo “le” reševalne pse, pač pa tudi pse za “domačo uporabo” in domače veselje.  Prisotni so bili nad prikazom znanja reševalnih psov navdušeni. Še posebej pa so pohvalili Majdo, ki jim je na zanimiv način odgovorila na vsa vprašanja.  Več o KVRP na http://www.kvr-postojna.com/.

Obiskali smo tudi gasilce PGD Postojna v sklopu katerega delujejo tudi poklicni gasilci.  Poveljnik Mitja Šantelj je spregovoril o delu gasilcev in pokazal opremo, ki jo pri delu uporabljajo. Odgovarjal je na številna vprašanja naših tečajnikov ter pokazal različne vrste gasilnih aparatov. Večina je prvič videla gasilno odejo in detektor ogljikovega monoksida.  Iz prakse je povedal več zanimivih in poučnih  zgodb. Več o PGD Postojna na http://www.pgd-postojna.si/ .

Zadnji obisk je bil namenjen Centru za obveščanje izpostava  Postojna, ki ga večina pozna kot številko 112. Po osnovni predstavitvi so tečajniki videli še kako deluje sistem, ko dejansko pokličemo številko 112, prijazna operaterja pa sta odgovorila na mnoga vprašanja prisotnih. Več na http://www.sos112.si/slo/izpostava.php?IzpostavaID=10.

Zahvaljujemo se KVRP Postojna, PGD Postojna in Centru za obveščanje izpostava Postojna za sodelovanje, prijazen sprejem in odlično predstavitev.

Izobraževanje  je za udeležence brezplačno.

več o programu POMAGAJMO (sebi in drugim): http://www.drustvo-vita-pivka.com/pomagajmo-sebi-in-drugim-psd

objava na spletni strani Občine Postojna

objava na spletni strani Občine Pivka

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024