ODLIČNO SODELOVANJE

Tudi letošnjega septembra je Društvo Vita Pivka z ekipo POMAGAJMO (sebi in drugim) – PSD in  z dolgoletnimi prijatelji in sodelavci vodniki reševalnih psov KVRP Postojna s svojimi prikazi in svetovanji sodelovalo na dnevu odprtih vrat vojašnice Stanislava Požarja Pivka.

Kot vsako leto so reševalni psi poželi veliko navdušenja tako med otroki kot tudi odraslimi, vodniki pa so jih seznanili s svojim delom in možnostjo vpisa v pasjo šolo.

Obiskovalci so z ekipo PSD  lahko obnovili znanje temeljnih postopkov oživljanja, ukrepe ob zadušitvi, krvavitvah, opeklinah ter ravnanja z nezavestno, poškodovano ali psihotravmatizirano  osebo, ugotavljali kako preprosta je uporaba trikotnih rut v »pomoči sebi in drugim« in še in še. Vodja programa PSD, Lili Primc, je odgovarjala na mnoga vprašanja v povezavi s psihičnim in fizičnim zdravjem, vzgojo, medsebojnimi odnosi, komunikacijo, stresom, psihološko in psihosocialno pomočjo.  Kar nekaj je bilo tudi vprašanj v povezavi s požarno in splošno varnostjo ter naravnimi nesrečami na katera je odgovarjal soavtor programa PSD, izkušen gasilec-gasilski častnik, Duško Gojić.

V Društvu Vita Pivka pravijo, da  z veseljem sodelujejo na tovrstnih prikazih, saj se jih lahko udeležijo vse generacije ne glede na izobrazbo ali  kakšno drugo značilnost in tako brezplačno obnovijo ali pridobijo »znanja za življenje«.

fotke na: objava na spletni strani Občine Pivka

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024