PISMO IZ ŠENTA

Veseli smo pisma, ki smo ga prejeli iz Šent Postojna, ki ga objavljamo v celoti:

PREDAVANJE DRUŠTVA VITA IZ PIVKE

»V četrtek, 15.3.2012 smo tukaj na Šentu v Postojni imeli zelo poučno in koristno in zanimivo delavnico o pomoči sebi in drugim in tudi o tem, kako ravnamo takrat, ko vidimo nekoga, da leži nekje na cesti ali kje drugje in kako mu lahko pomagamo…« 

»Predavala sta nam zelo prijazna Lili in Duško iz Društva Vita iz Pivke. Predavala sta nam na zelo preprost in nam razumljiv način. Potem smo sodelovali tudi mi tu na Šentu. Jaz sem poizkusila oživljati Janeza –to je lutka in kot sta mi Duško in Lili rekla, sem bila kar uspešna.

Ker pa pri oživljanju lahko sodelujete dva, mi je pri tem pomagal tudi naš član Šenta Danijel in oba sva se zelo potrudila.

Na predavanju so bili tudi dijaki iz zdravstvene šole iz Postojne in so z nami tudi sodelovali.

Lili je potem rekla, da bo pokazala, kako ravnamo takrat, ko imamo opekline in je pokazala na meni kako se oskrbi lažjo opeklino, pri tem je poudarila pravilo 15. Če pa je opeklina zelo huda in jo sami ne moremo oskrbeti, jo hladimo in pokličemo na center za obveščanje na številko 112 in potem v takem primeru pridejo reševalci, pa tudi za druge zelo hude poškodbe in to,če kdo leži na tleh nezavesten ga obrnemo v položaj za nezavestnega in pokličemo številko 112 in kaj poveš, ko pokličeš na to številko.

To zelo poučno in zanimivo predavanje je bilo res zelo čudovito, zato si želimo ponovitve takega predavanja iz vsega srca se prisrčno in lepo zahvaljujemo Društvu Vita iz Pivke, še posebej pa Lili in Dušku, ki sta nam s svojim predavanjem polepšala dan na Šentu.«

napisala članica ŠENT Postojna: Mojca Studnička
Avtor foto: Za Šent Postojna: Anamarija Samec

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024