PRIREDITEV “RADI IMAMO ŽIVALI”

Turistično društvo Pivka je ob 4. oktobru – svetovnem dnevu živali z organizatorjema Valterjem Šajnom in ekipo projekta POMAGAJMO (sebi in drugim), pripravilo dobrodelno prireditev z naslovom »Radi imamo živali«. Dogajanje, ki je bilo sicer predvideno na ploščadi pred Krpanovim domom, se je zaradi izjemno slabih vremenskih razmer preselilo v notranjost kulturnega doma.

Dodano vrednost je prireditvi dala  dobrodelnost, saj so organizatorji  zbrane odeje, hrano in pripomočke za živali podarili Zavetišču za živali Horjul.

Obiskovalci dogodka so se  seznanili z oskrbo živali pozimi in na splošno, spregovorili z veterinarko in kinologom, kupili različne izdelke,  izvedeli kako ravnati, če srečamo psa brez lastnika, se naučili oskrbeti pasji ugriz, si ogledali vaje poslušnosti, pobožali policijskega psa, izvedeli veliko o hrtih in prostoživečih mačkah, odgovarjali na nagradna vprašanja  in sodelovali pri srečelovu. Prisotne pa je  nagovoril tudi podžupan občine Pivka, Andrej Godina, ki je poudaril pomen tovrstnih akcij, ki jih Občina z veseljem podpira.

Prireditev je bila organizirana na pobudo Valterja Šajna, sicer člana Turističnega društva Pivka, ki je v zvezi s tem povedal, da se mu je  ideja o dobrodelni prireditvi porodila,  ker je sam velik ljubitelj živali, saj jih ima veliko doma. Pravi, da je žival živo bitje tako kot človek, le govoriti ne zna. Ne zna povedati kaj jo boli,  kaj potrebuje, kaj jo prizadene , zato moramo zanje poskrbeti ljudje. Dodal je še, da je zadnje čase  vse več dobrodelnih akcij, za vse vrste pomoči in zakaj ne bi tudi živalim pomagali, ker, kot pravi, veliko bolj potrebujejo našo pomoč kot nekateri ljudje. Meni, da si večina ljudi lahko pomaga, tudi z delom, seveda, le tisti, ki to želijo. Nemočne zaprte živali, priklenjene na verigo, nekatere mučene, pa si same ne morejo pomagati. Živali so bitja, ki so  nam  zvesta  celo življenje. Lili Primc pa je dodala, da naj ne pozabimo na to in naj tega ne podcenjujmo. Skrbimo za živali, imejmo jih radi, pa  ne le takrat, ko so ljubki mladički, pač pa tudi takrat, ko so ostarele in potrebne naše pozornosti in pomoči.

Na dobrodelni prireditvi »Radi imamo živali« so sodelovali: Lovsko kinološko društvo Postojna,  Zavetišče za živali Horjul, Slovensko društvo za pomoč hrtom Kranj, veterinarka Nuša Gros, Športno kinološko društvo Postojna, Društvo za pomoč prostoživečim mačkam Mačjelovka iz Ljubljane,  Klub vodnikov reševalnih psov Postojna, vodnik policijskega psa, ekipa projekta POMAGAJMO (sebi in drugim) in ekipa Kina Pivka.

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024