program POMAGAJMO (sebi in drugim) za odrasle

V okviru programa POMAGAJMO (sebi in drugim) – za odrasle,  izobražujemo odrasle v zaključenih skupinah, društvih, organizacijah, vaških in krajevnih skupnostih, podjetjih…

NAMEN PROGRAMA JE, udeležence za “domačo uporabo” učiti in jih spodbujati k  samozaščitnemu in preventivnemu vedenju doma, v   naravi, na delovnem mestu, med prijatelji…, na področju cestno-prometne, požarne in splošne varnosti, če pa že pride do nezgode, nenadne obolelosti ali druge krizne situacije, da znajo pravilno reagirati; učiti udeležence pravilne uporabe gasilnih aparatov, aed…in drugih pripomočkov za pomoč; učiti  improvizacije pri pomoči sebi in drugim;  spregovoriti o poplavi, potresu, požaru…;  poudariti pomen dobrih medsebojnih odnosov, pomen pomoči sočloveku…. – skratka: namen programa je spregovoriti o marsičem za varnejše, lepše in prijetnejše življenje.

ZAKAJ PROGRAM POMAGAJMO (sebi in drugim) za odrasle?

Skozi svoje dolgoletno delo z ljudmi smo ugotovili, da je veliko ljudi različnih starosti  v aktivnem življenjskem obdobju ali že v pokoju, različne stopnje in vrste izobrazbe, poklicev, socialnega položaja…., premalo seznanjenih s preventivnim in samozaščitnim vedenjem oziroma usposobljenih za pomoč sebi in najbližjim v primeru krizne situacije. Vsi, ki imajo vozniške izpite, so se osnov prve pomoči učili v sklopu avto šole, vendar tega znanja večina ne obnavlja in zato ne zna ustrezno ukrepati kadar je to potrebno. Velikokrat se srečujemo s prav neverjetnimi ukrepi ljudi, ki v krizni situaciji reagirajo zgolj nagonsko in s tem velikokrat napačno. S takšnim vedenjem pa v glavnem škodijo osebi, ki je potrebna pomoči, ni pa malo primerov, ko z nepravilnim ukrepanjem škodujejo tudi sebi. Žal se večkrat srečujemo s primeri, ko bi ljudje radi pomagali, pa ne znajo in z nepravilno pomočjo naredijo več škode kot koristi. Pri tem poudarjamo, da za pomoč  ni pomembna formalna izobrazba, pač pa srčnost in znanje s področja cestno-prometne, požarne in splošne varnosti v povezavi s prvo pomočjo oz. pomočjo sebi in drugim.

ZNAČILNOST DELAVNIC:

Širok spekter znanj za življenje “na enem mestu”.

Vodita jih dva mentorja, ki se med seboj dopolnjujeta in se zato  lahko optimalno posvetita udeležencem.

Teorija in praksa se prepletata.

Sproti  odgovarjata na vprašanja udeležencev, pogovorimo pa se tudi o kakšni situaciji v kateri se je znašel kdo od njih, npr. kako je ravnal, kakšno je pravilno ravnanje, kaj storiti, da ne pride do krizne situacije, če pa že pride, kako ublažiti posledice in pravilno ravnati do prihoda reševalnih služb (gasilci, reševalci…). Pri vseh delavnicah poudarjamo pomen dobrih medsebojnih odnosov in pomoč sočloveku.

 

KAKO SE DOGOVORITI ZA TEMO IN IZVAJANJE DELAVNIC?

Ker imamo pripravljenih večje število delavnic z različnimi temami, naj zainteresirani pokličejo

vodjo projektov na  tel.  041 675 521 ali pišejo na drustvo.vita.pivka@gmail.com.

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024