S KOŠANSKIMI OSNOVNOŠOLCI V PIRANU

Učenci od tretjega do šestega razreda  Osnovne šole  Košana so že tretje šolsko  leto obiskali solinarski praznik v  Piranu, ki se je letos odvijal med 6. in 8. majem.  Tako kot vsako leto so bili nad dogajanjem navdušeni. Letos pa jih je poleg ustvarjalnih delavnic še posebej prevzel enourni nastop plesne skupine Flip.  V okviru solinarskega praznika so si ogledali akvarij, pomorski muzej Sergeja Mašera in ponudbo na stojnicah.

V času, ki ni bil povezan z dogajanjem na solinarskem prazniku, so se učenci s spremljevalci sprehodili do Fiese in si ogledali nočni Piran.  S spremljevalko Kim Brce so se naučili nekaj italijanskih besed, z užitkom pa so oba večera pred spanjem sprostili energijo na trampolinu.

Z mentorjema projekta POMAGAJMO (sebi in drugim), Duškom Gojićem in Lili Primc so spoznali nekaj osnov prve pomoči za »domačo uporabo« in se  učili  uporabe trikotnih rut v prvi pomoči. Pogovarjali so se o medsebojnih odnosih, medsebojnem sodelovanju in pomoči drug drugemu, kar so tudi praktično preizkusili.

Ravnateljica Neva Brce in mentorica  Mojca Žnidaršič sta otroke v soboto zvečer presenetili z obiskom arhitekta in pravljičarja Valterja Pikla iz Društva za trajnostni razvoj Istre , ki jim je doživeto pripovedoval zgodbo o kaprah pred cerkvijo svetega Jurija,  v nedeljo dopoldne pa  je mlade obiskovalce s spremljevalci  vodil po Piranu, jih seznanil z  značilnostmi starih  piranskih zgradb in jim povedal  več zanimivih zgodb povezanih s Piranom.

Obisk so učenci zaključili v nedeljo popoldne  z ogledom piranskih solin.

Invalid Displayed Gallery

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024