ZZZS – september 2013

OKREPIMO IN OHRANIMO ZDRAVJE

Društvo Vita Pivka je s projektom POMAGAJMO (sebi in drugim) – OKREPIMO IN OHRANIMO ZDRAVJE uspešno kandidiralo na javnem razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2013 in 2014. 

Na območju vse Slovenije bomo tako že oktobra pričeli z izobraževanjem zaposlenih v nekaterih občinskih upravah, javnih zavodih in organizacijah. Zaposlene bomo seznanili s tem kaj je stres in kako vpliva na človeka, na njegovo delo ter kako se lahko z njim soočimo in na kakšne načine si lahko pomagamo.  Ker pa so posledice stresa dolgoročne in ker jih marsikateri zaposleni že občuti v obliki zdravstvenih težav ali težav v medsebojnih odnosih, bomo tekom delavnic  spregovorili tudi o tem. Zaposlene bomo seznanili  s tem kako ravnamo, da ne pride do nezgode in/ali obolelosti, če pa že pride do bolezni, nezgode ali nenadne obolelosti, kako pravilno ukrepamo. Naši strokovni delavci bodo zaposlene  med drugim učili temeljnih postopkov oživljanja  z in brez  uporabe defibrilatorja, oskrbe krvavitev in opeklin, ukrepanja ob zadušitvi, epileptičnemu napadu …  ter improvizacije pri pomoči “sebi in drugim”.  Zaposleni  so pod stresom, če se družina sooča z boleznijo, s stresom in zdravjem pa je  povezana tudi prehrana, pijača  in rekreacija, zato bo del izobraževanja nemenjen tudi tem temam.  Udeleženci delavnic bodo spoznali še ICE številko in varnostno mrežo iHELP.

 

Projekt POMAGAJMO (sebi in drugim) –  OKREPIMO IN OHRANIMO ZDRAVJE je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2013 in 2014 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

zzzs      img-23

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024