SODELOVANJE JE KLJUČ DO USPEHA

V soboto, 16.9.2017 je Društvo Vita Pivka s svojo ekipo POMAGAJMO (sebi in drugim) – PSD v kateri so sodelovali mladi iz občin Pivka in Postojna, z gasilci PGD Studeno in vodniki reševalnih psov Kluba vodnikov reševalnih psov Postojna že tradicionalno sodelovalo na dnevu odprtih vrat vojašnice Pivka.

Kljub deževnemu vremenu so obiskovalci lahko na lutki obnovili znanje temeljnih postopkov oživljanja z in brez defibrilatorja, otroci pa so pričeli pridobivati tovrstno znanje. Tako mladim kot tudi odraslim in starejšim smo pokazali kako vsestranska je trikotna ruta pri »pomoči sebi in drugim«. Naša vodja programa, inštruktorica, svetovalka in gasilska častnica, Lili Primc, pa je odgovarjala na številna vprašanja v povezavi z zdravjem, prepoznavanjem in obvladovanjem stresa, kvalitetnimi medsebojnimi odnosi, iHELP varnostno mrežo. Več je bilo tudi vprašanj v zvezi z neurji in poplavami. Predsednik Društva Vita Pivka in poveljnik PGD Studeno, Duško Gojić, pa je največkrat odgovarjal na vprašanja povezana z izobraževanjem in delom gasilcev, požari in kako se pridružiti ekipi PSD. Obiskovalce, še posebej najmlajše, so navdušili reševalni psi. Vodniki Kluba vodnikov reševalnih psov Postojna so predstavili svoje delo, odgovarjali na vprašanja v zvezi z vzgojo psov, zainteresirani pa so lahko svoje pasje ljubljenčke vpisali v pasjo šolo.

Sodelujoči smo, tako kot vedno, tudi tokrat lahko potrdili tisto, kar je bistvo programa POMAGAJMO (sebi in drugim): ključ do ustrezne pomoči pomoči potrebnim  je  sodelovanje, srčnost in znanje, ki ga je potrebno obnavljati in nadgrajevati.

objava na spletni strani Občine Pivka

objava na spletni strani Občine Postojna

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024