VITA SVETOVANJE – VS: SVETOVANJA, PSIHOLOŠKA PODPORA IN INŠTRUKCIJE “za življenje”

1.Nudimo psihosocialno in psihološko pomoč in podporo, svetovanja in inštrukcije  s področja zdravstva, zdravega življenjskega sloga, sociale in medsebojnih odnosov za skupine, pare, posameznike po programu VITA SVETOVANJE in PSD** –  POMAGAJMO (sebi in drugim)

2. BODITE V KORAKU S ČASOM IN SI OMISLITE OSEBNEGA INŠTRUKTORJA IN SVETOVALCA “ZA KVALITETNEJŠE ŽIVLJENJE”

Današnji tempo življenja namreč zahteva od posameznika veliko prilagajanja in znanja. Večina potrebuje redno ali občasno pomoč pri različnih izzivih vsakdanjega življenja. Tukaj smo mi: VAŠ OSEBNI (ali za skupino) INŠTRUKTOR IN SVETOVALEC – odlična pomoč na vaši osebni ali /in poslovni poti. Dosegljivost: osebna, telefonska, elektronska.

Inštrukcije in svetovanje “za življenje” po programu PSD in VS so namenjene tako posameznikom kot manjšim skupinam, saj pripomorejo k uspešnješemu zasebnemu, poslovnemu in prostočasnemu življenju. Pogosto se inštrukcij in svetovanj poslužujejo zaposleni in poslovneži, ki jim pomagamo tako pri organizaciji dela, optimizaciji časa, proračuna (osebnega, družinskega, poslovnega), komunikaciji z zaposlenimi, strankami, težavnimi strankami, soočanju z različnimi težavami in stiskami, pomagamo poiskati in oblikovati najprimernejši način zdravega življenja prilagojenega posamezniku in njegovim potrebam, učimo tudi preventivnih in kurativnih ukrepov v različnih kriznih situacijah (požar, naravne in druge nesreče, nenadna obolelost, dolgotrajna bolezen….), vaje za boljše počutje (psihično, fizično, duhovno) in še veliko drugega po programu PSD** in VS*.

3. Pomoč pri reševanju življenjskih stisk primerno za vsakogar (Vita Svetovanje – VS*):

 • komunikacija, medsebojni odnosi
 • psihološka podpora
 • upravljanje s stresom
 • zdrav življenjski slog
 • vaje za boljše počutje
 • odnosi med partnerjema
 • priprava na skupno življenje
 • otrok prihaja, vzgoja
 • uporaba zelišč in začimb, prehrana v današnjem času
 • organiziranje osebnega/družinskega proračuna
 • bolezen, umiranje, smrt

 

za oglas - mala

 

NOVO! NOVO! NOVO!

Zaradi potreb sodobnega časa in na željo strank, ki prihajajo iz vse Slovenije, smo v letu 2014 začeli z izvajanjem svetovanj in inštrukcij “za življenje”, poleg klasične,  tudi v kombinirani in elektronski ter telefonski obliki. Za več informacij pišite na drusto.vita.pivka@gmail.com  ali pokličite na tel.  (+386) 041 675 521.

————————

NOVO LETO – NOVI ZAČETKI ?

 

Decembra nas velikokrat pokličejo ali nam pišejo ljudje, ki jih zanima, kako naj uresničijo svoje želje, kako naj z novim letom začnejo »na novo«, kot pravijo.
Na delavnicah smo o novih začetkih že velikokrat govorili in jih skozi različne metode uresničevali. Najpomembnejše pa je vedeti, da smo ljudje različni in da so lahko tudi pristopi za doseganje ciljev različni.

Na kratko pa za vse velja naslednje:

 1. Novi začetki, določanje novih ciljev je lahko kadarkoli in Novo leto (z velikim N je mišljen prvi dan novega leta) nikakor ni prelomnica za to. Pomembna je le naša želja za dosego nekega cilja.
 2. Določimo vsebino cilja, ki naj bo realen in dosegljiv (npr. potoval bom v vesolje je za marsikoga skoraj nedosegljiv cilj, poročil se bom z Angelino Jolie tudi ni ravno dosegljiv cilj, cilji v zvezi z izboljšanjem komunikacije, medsebojnimi odnosi, ali pa npr. » shujšal(a) bom, prenehal(a) bom kaditi, zaživel(a) bom bolj zdravo, izboljšal(a) bom ocene, končno se bom lotil(a) dokončati študij, izboljšati želim partnerski odnos oz. ugotoviti, če je on/ona pravi/prava zame, naučil(a) se bom kuhati marmelado, naučil(a) se bom vaj za boljše počutje,  naučil(a) se bom uporabljati zelišča in začimbe v vsakdanjem življenju, naučila se bom klekljati, naučil(a) se bom prepoznati stres pri sebi in se soočiti z njim, naučil(a) se bom pomagati sebi in drugim v primeru poškodbe, zastoja srca, požara… »- no, to pa so že dosegljivi cilji J – opomba: to so nekateri cilji izraženi na delavnici). Seveda pa je prav, da se tudi vprašamo, zakaj si želimo priti do zastavljenega cilja.
 3. Cilj naj bo konkreten in ne preširoko zastavljen.
 4. Določimo korake do cilja.
 5. Razmislimo kaj gre lahko narobe in predvidimo rešitve.
 6. Razmislimo na koga se lahko obrnemo, če ne gre vse tako kot smo si zamislili – kdo nam torej lahko pomaga na poti proti cilju.

Mnogim ustreza, da si cilj oziroma vse korake od 1 do 6 zapišejo. Lahko v elektronski obliki, lahko v rokovnik ali zvezek, lahko na list papirja… Na delavnico so nam udeleženci prinesli prav zanimive oblike zapisanih ciljev iz preteklih let in pot uresničevanja ter končne uresničitve zadanega cilja – od zapisov dopolnjenih z risbami, slikami, izrezki iz časopisov in revij do verzov in pozitivnih misli. No, vsem do zadanega cilja (še) ni uspelo priti, so pa na dobri poti, saj vedo kam se lahko obrnejo po pomoč kadar se jim »zatakne«. 🙂 🙂

 

NE POZABITE: pohvalite se za vsak uspešen korak!!!!
SREČNO NA POTI!!!

 

Vir: zapisano je del gradiva delavnice »postavljanje ciljev« po programu POMAGAJMO (sebi in drugim) in izobraževanju za “sonas mojstre/mojstrice” – nekatere zgodbe in izkušnje bodo objavljene v Priročniku za življenje – v povezavi s programom POMAGAJMO (sebi in drugim).

———————-

POMEN 2P 2Z V LJUBEZNI in KOMUNIKACIJA

Udeleženci delavnic o medsebojnih odnosih so izrazili željo,

da objavimo teorijo o pomenu 2P2Z v ljubezni, ki smo jo na podlagi večletnih  izkušenj

pri delu s posamezniki, pari in skupinami, napisali že leta 2006.

Menijo namreč, da je prav, da jo spoznajo tudi drugi, saj na kratko in razumljivo povzema bistvo ljubezni.

Res pa je, da večina šele na delavnicah, ko se pogovarjamo, razpravljamo, izvajamo vaje in naloge,

ugotovi, da dejansko drži.

V veselje nam je, da lahko že skoraj desetletje spremljamo »razvoj« partnerskih odnosov udeležencev delavnic

(večina je z nami že od začetka, tekom let pa se pridružujejo tudi “novi”, tako, da imamo že več

zaključenih skupin) in ob tem ugotavljamo, da se teorija 2P2Z iz leta v leto v celoti potrjuje:

mnogi so izboljšali svoj partnerski odnos, nekateri pa so se razšli brez hudih besed in na

kulturen način ter si ustvarili nove, osrečujoče partnerske zveze, z bivšimi

partnerji pa  ostali v korektnih odnosih  –

nekatere zgodbe in izkušnje bodo objavljene v

Priročniku za življenje – v povezavi s programom POMAGAJMO (sebi in drugim).

OPOMBA OBEH AVTORJEV:

Vedeti je potrebno, da smo ljudje zelo različni, zato je tudi dojemanje ljubezni različno. Za vse »prave«, »zrele« ljubezni pa velja enostavno pravilo: ljubezen osrečuje. Če smo v odnosu nesrečni, negotovi…, potem z ljubeznijo nekaj ni v redu.

Ljubeča partnerja se pogovarjata, dopolnjujeta, rasteta v odnosu, sproti rešujete težave, imata enak pristop do vzgoje otrok in uživata, ko sta skupaj.
Ampak – to je le najino mnenje, verjameva pa, da marsikdo meni drugače. In spoštujeva tudi vsa drugačna mnenja. Življenje nas pač uči. Vsakega nekoliko drugače oziroma toliko kot vsak posameznik sprejme…

Povzetek teorije je na spodnji povezavi:

pomen-2p2z-in-komunikacija

 

DSC03570 mala

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024