AKTIVNOSTI NOVEMBRA IN DECEMBRA 2012

Društvo Vita Pivka se s programom POMAGAJMO (sebi in drugim) vedno bolj uveljavlja tudi izven meja občine Pivka.

Tako so poleg izobraževanj na območju domače občine, novembra in decembra na povabilo in s sodelovanjem učiteljice Veronike Vrabec, dipl. med. sestre iz SGLŠ Postojna, smer zdravstvena nega, izvedli pet delavnic za učitelje in zaposlene na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna. Udeleženci delavnic so se učili uporabljanja defibrilatorja, se naučili temeljnih postopkov oživljanja, ravnanja v različnih nujnih in drugih primerih ter uporabe trikotnih rut.

———————————-

Za dijake 4. letnika zdravstvene šole pa so z Vrabčevo izvedli projektni dan z naslovom METULJI OTROK, kjer so spregovorili o abortusu, medsebojnih odnosih, umiranju in smrti.

Decembra je ekipa projekta uspešno zaključila 10-dnevno izobraževanje odraslih v Cerknici po programu SKUPAJ ZA BOLJŠI JUTRI.

Vodja policijskega okoliša Matjaž Kandžič iz PP Cerknica je z udeleženci spregovoril o splošni in cestno-prometni varnosti na zanimiv in poučen način. Odgovoril pa je tudi na mnoga vprašanja…

——————–

V Osnovni šoli Šmarje pri Kopru so izvedli celodnevno delavnico za šestošolce, ki so jih učili pomoči “sebi in drugim” v različnih situacijah, ker pa je bil december, so se veliko pogovarjali tudi o petardah in na splošno o pirotehniki.

V zadnjem letu izvajamo delavnice ravnanj v različnih kriznih situacijah tudi v društvih, podjetjih in organizacijah in povsod so zelo dobro sprejete,“ je povedal predsednik Duško Gojić. Vodja programa POMAGAJMO (sebi in drugim) Lili Primc pa je dodala, da je uspeh njihovega dela v preprostem in vsakomur razumljivem podajanju znanj pomembnih za varnejše in lepše življenje. Zadovoljni so, ker se med uporabniki in izvajalci spleta socialna in podporna mreža. Veselijo jih tudi vse povratne informacije nekdanjih udeležencev izobraževanj, ko jim povedo, kako jim znanje pridobljeno tekom posameznih delavnic pomaga v vsakdanjem življenju.

Ob koncu decembra so izvedli delavnico za člane Društva civilnih invalidov vojn Primorske v Brjah.

Februarja pričenjajo z delavnicami na Šent Postojna, s katerim že dalj časa odlično sodelujejo. Vodijo pa tudi srečanja za pare ter nudijo oporo bolnim, umirajočim in žalujočim. V letošnjem šolskem letu so pričeli z individualno učno pomočjo osnovnošolcev iz Pivke in Postojne. Na Društvu Vita poučujejo tudi masažo po posameznih sklopih ali celostno masažo in samomasažo ter nudijo delavnice POMAGAJMO (sebi in drugim) družinam, skupinam in organizacijam.

Članek objavljen na spletni strani občine Pivka

 

 N. Petrovič

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024