SHOD NA JURŠČAH

Tudi letos je VAŠKA SKUPNOST JURŠČE zadnji vikend v  aprilu priredila vaški shod. V soboto 28. aprila smo v dopoldanskih urah imel turnir trojk v košarki, za otroke pa smo organizirali ustvarjalne delavnice.

V popoldanskih urah so se nam pridružili gasilci iz Palčja in ekipa projekta POMAGAJMO (sebi in drugim). Pripravili so dejavnosti za otroke in odrasle. Otroci so z veseljem poskusili »gasiti« z vedrovko, odrasli pa so se preizkusili v gašenju z gasilnimi aparati in obnovili znanje oživljanja. Pri tem so se naučili uporabljati tudi defibrilator.

V večernih urah smo   v  Kulturnemu domu zaplesali in se poveselili ob zvokih  DUA REMIX.

Sobota je bila tako bolj »delovna«, nedeljo pa smo preživeli  praznično: pripravili smo razstavo slik in pobarvank, ki so jih otroci ustvarili na sobotnih delavnicah. S svojimi slikami  se nam je predstavila tudi MIŠA GORJUP iz Palčja, zelo zanimiva pa je bila razstava lesenih unikatnih izdelkov avtorja FREDERIKA GORJUPA iz Palčja. Sledila je še monokomedija avtorja Mathiasa Štefančiča OH, TA FEJSTBUUK ali POLDI SE ŽENI, kateri smo se gledalci nasmejali do solz.

Da smo pripravili tako bogat program ob letošnjem jurškem shodu, se zahvaljujem  vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, še posebej pa Občini Pivka, gasilcem PGD Palčje, ekipi projekta POMAGAJMO (sebi in drugim), Miši in Frederiku Gorjupu, Mathiasu Štefančiču in vsem prizadevnim Jurščanom.

Predsednik VS JURŠČE

Valter Šajn

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024