ČLANEK UDELEŽENKE PROGRAMA “SKUPAJ ZA BOLJŠI JUTRI”

V sklopu splošnega neformalnega izobraževanja odraslih v okviru Ljudske univerze Postojna, se je 19. marca   v Krpanovemu domu v Pivki v prostorih multimedijskega centra  pričel brezplačen program  za odrasle z naslovom SKUPAJ ZA BOLJŠI JUTRI, ki sodi v sklop projekta POMAGAJMO (sebi in drugim), pod mentorstvom Lili Primc in Duška Gojića.V samem programu se seznanjamo s preventivnim in samozaščitnim vedenjem na različnih področjih življenja in s tem, kako ukrepati v primeru krizne situacije. Skratka: kako pomagati sebi in drugim, veliko pa se pogovarjamo o medsebojnih odnosih in sprejemanju drugačnosti in še in še.  Program je zelo poučen, saj poda ogromno informacij kako ravnati v resničnem življenju, veliko pa delamo tudi praktično. Samo izobraževanje je  prijetno druženje nas udeležencev, saj si  poleg sprejemanja znanja izmenjamo tudi  različne izkušnje iz svojega življenja.

Izobraževanje bo potekalo do 29. maja, udeleženci pa si zelo  želimo, da bi se nadaljevalo, saj je pridobivanje, obnavljanje in nadgrajevanje tovrstnih znanj velikega pomena za varnejše in lepše življenje, Lili in Duško pa nam na preprost in razumljiv način podajata svoje strokovno znanje in izkušnje.

Vsi udeleženci imamo samo pohvalne besede o programu. Nekaj značilnih bom navedla:

Martina: V programu si pridobivam nova znanja, obenem pa obnavljam znanja, ki jih že imam. Sam projekt te kar potegne in z znanjem, ki  ga z nami delita Lili in Duško,  mi omogoča, da tudi na svoje življenje in življejnje soljudi gledam drugače, ker zdaj vem kako pomagati.

Jadranka: Predavanja so zelo zanimiva, zelo veliko sem pridobila na praksi.  Samo bravo predavateljema. Bravo, bravo, bravo,..

Nina: Izobraževanje je koristno, poučno in vem, da se bom naučila še marsikaj, kljub temu da že veliko vem. Želim si in upam, da bom ohranila odnos z ostalimi kolegi v izobraževanju in si bomo vedno priskočili na pomoč in se družili tudi ko bo hudo in ko bo izobraževanje končano.

Srečko: Izobraževanje je zanimivo glede spoznanja o pomoči med seboj, pri nesrečah in nevarnostih. Pravilno svetovati in pomagati. Druženje med različnimi “nepoznanimi ljudmi”, izmenjave izkušenj med seboj skozi osebne izkušnje.

Milena: Vesela sem, da sem se lahko udeležila tega izobraževanja. Tu sem izvedela veliko koristnih nasvetov, kako ukrepati v dani situaciji. Da nebi ponavljala napak iz preteklosti in mi bo v veliko pomoč za nadaljnje življenje in da se bom brez strahu znala znajti in da vem kako pomagati v dani situaciji.

Darinka: Zelo me veseli druženje s tečajniki, ker se mi zdi, da smo kot ena velika  družina. Izvem veliko praktičnih nasvetov.

Klara: Izobraževanje je zelo  zanimivo in življenjsko pomembno. Rada bi, da bi se tega izobraževanja udeležilo vse več ljudi. Najbolj mi je pa všeč, da delamo kot skupina in to je tudi eden od pomembnih temeljev v življenju.  Pomembno je, da se znamo POSLUŠATI in SPORAZUMEVATI !

Ivica: Imeti priložnost izobraževati se kako pomagati sebi in drugim v vsakdanjem življenju, je čudovit dar. Mentorja sta visoko strokovna, vendar znata znanje prenašati na skupino na preprost in zelo praktičen način. Zame je to druženje predvsem osveževanje znanja in osvajanja novih spoznanj s področja pomoči sebi in drugim.

Jerneja

 

Comments are closed.

x
ŽELIMO VAM ČAROBNE PRAZNIKE TER SREČNO IN VARNO LETO 2024